U gebruikt uw bestelwagen niet alleen om uw klanten te bezoeken, u vervoert er ook koopwaren en materialen mee die van essentieel belang zijn om uw werk uit te voeren. Naast een goede inrichting is diefstalpreventie van de vervoerde inhoud eveneens belangrijk. Ik geef u alvast enkele tips.

Verhoog uw efficiëntie

U hebt een lange werkdag achter de rug en u gooit uw gereedschap gewoon in de laadruimte zonder het te sorteren. De volgende dag vindt u het niet meteen terug en beklaagt u het zich. U koopt nieuw materiaal en nadien beseft u dat u het al had. Klinken deze situaties u bekend in de oren? Er zijn interessante voordelen aan een goed ingerichte bestelwagen.

  • Tijdwinst: door uw bestelwagen goed in te richten en uw gereedschap, materiaal of koopwaar op te bergen, vindt u alles snel terug.
  • Verhoogde bescherming en veiligheid: als u uw materiaal en koopwaar goed opbergt en vastmaakt, is alles beter beschermd als u plots moet remmen of een ongeval hebt. Het risico op schade aan de binnenkant van uw voertuig verkleint, en uw eigen veiligheid vergroot.
  • Plaatsbesparing: door de binnenkant op maat in te richten of geschikte opbergruimten te voorzien, hebt u meer plaats in uw bestelwagen. Gebruik ook het dak van uw voertuig door er staven of een rek op te bevestigen.
  • Verhoogde professionaliteit: een netjes geordende bestelwagen geeft een goed beeld van uzelf tegenover uw klanten.

Voor opbergoplossingen die zijn aangepast aan uw beroep en rekening houden met uw behoeften, kan u een beroep doen op een extern bedrijf. U kan ook zelf rekken of kits kopen om uw materiaal op te bergen.

Verklein het risico op diefstal

Diefstal van de inhoud van bestelwagens komt vaak voor. Dit soort voertuigen zijn populair bij inbrekers, want ze weten maar al te goed dat u er meestal uw materialen en koopwaren bewaart, en dat u niet aanwezig bent als u bezig bent met een klus. Met deze tips verhoogt u de veiligheid.

  • Plaats een slot aan de buitenkant van de bestelwagen.
  • Laat de deuren nooit openstaan, vergrendel ze, zelfs tijdens het laden/lossen als u niet in de buurt van uw voertuig bent.
  • Parkeer in een garage of een beveiligde ruimte. Is dit niet mogelijk, parkeer dan zodanig dat de laaddeur openstaat aan de kant van de werf of dicht bij een muur. Zo hebben dieven er moeilijker toegang toe. Vooral als u geen extern slot op de laaddeuren van het voertuig hebt geïnstalleerd.
  • Laat waardevolle materialen en koopwaren niet in uw bestelwagen liggen of zorg ervoor dat het niet zichtbaar is.
  • Houd een lijst bij van uw gereedschap mét hun serienummers, en breng er een specifiek kenteken op aan. Zo kunnen dieven het moeilijker doorverkopen en kan de politie het gestolen materiaal gemakkelijker aan u teruggeven.

Als u investeert om uw voertuig te beveiligen tegen inbraak - u koopt bijvoorbeeld een slot voor de buitenkant van de laaddeuren - geniet u over het algemeen een belastingvoordeel.

Nuttige site

https://www.politie.be/5415/vragen/preventie/bescherm-je-bestelwagen-tegen-materiaaldiefstal

bron artikel: http://www.brokernewsletter.be/nl-be

 

Wens je Advies op maat om uw voertuig en/of de inhoud te beschermen tegen schade of diefstal? vul dan het onderstaand formulier in. ik geef u graag advies en bied u oplossingen aangepast aan uw business.