Bob Dylan. Bob Ross. Bob Marley. Ongetwijfeld allemaal straffe BOB’s, maar onze BOB is de allerstrafste. BOB is in ons land de persoon die de verantwoorde keuze neemt om niet te drinken en te rijden. Zo brengt hij/zij iedereen veilig naar huis. 

Dat drinken en rijden niet samengaan, lijkt evident. Toch gebeuren er elke dag in België gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol, op nieuwjaarsdag gaat het gemiddeld zelfs over 26 ongevallen. Dat is 1 ongeval op 3!

Daarom is het nodig om te controleren én te sensibiliseren rond de gevaren van alcohol achter het stuur. De BOB-campagne draagt dit uit met de slogan: "Deze keer ben ik BOB". BOB valt niet uit de toon wanneer hij geen alcohol drinkt. Integendeel, hij wordt net omarmd door zijn vriendengroep omdat hij zijn verantwoordelijkheid neemt en iedereen veilig thuisbrengt. Iedereen kan blindelings vertrouwen op jou als BOB en daar mag je best trots op zijn!

Voordelen om BOB te zijn

1. Alcoholvrije dranken zijn gezonder dan alcoholische dranken

Dat alcohol op termijn slecht is voor onze gezondheid staat als een paal boven water. Het risico op allerlei kankers, hart- en vaatziekten, levercirrose, mentale aandoeningen, … stijgt er sterk door. Een avondje zonder alcohol kan dus alleen maar goed doen.

2. De appreciatie van je vriendenkring om BOB te zijn is immens

BOB zijn betekent dat je het vertrouwen van de anderen geniet. Een BOB is iemand op wie je kan rekenen om veilig thuis te geraken. Er rust wel degelijk een zware verantwoordelijk op de schouders van een BOB, maar dat weegt niet op tegen de immense appreciatie die hij krijgt van zijn sociale omgeving.

3. Geen kater de volgende dag

Omdat jij achter het stuur zit, wordt er natuurlijk geen alcohol gedronken. Je denkt misschien: bummer. Maar als je aan de volgende katervrije ochtend denkt, vrolijkt je dat onmiddellijk op. Geen hoofdpijn, misselijkheid of spaghettibenen.

4. Tijdens een alcoholcontrole word je beloond met de iconische BOB-sleutelhanger

5. De kans op een ongeval is kleiner

Wie met meer dan het toegelaten alcoholpercentage in het bloed rondrijdt, heeft 40% meer kans op een ongeval. Ook in vandaag gebeuren er elke dag nog 11 ongevallen waar een bestuurder onder invloed bij betrokken is. Een BOB vermijdt dat risico, iedereen geraakt veilig thuis en houdt fijne herinneringen over aan het feestje.

6. De verzekering beloont BOB, ook bij schade

Wist je dat verschillende verzekeraars een burgelijke-aansprakelijkheidsverzekering met extra BOB BA-waarborg aanbieden? Je verzekering beloont je in bepaalde gevallen voor je verantwoordelijk rijgedrag.

7. Verwen jezelf met mocktails

BOB hoeft niet de hele avond water te drinken. Integendeel, er zijn alternatieven genoeg!