Op zoek naar een autoverzekering? Premievergelijken biedt:

  • een speciaal tarief voor jongeren en senioren;
  • een volledig vrijblijvende simulatie;
  • een verzekeraar uit jouw buurt die bereikbaar is via mail en telefoon.

Je hebt keuze uit verschillende waarborgen:

  • BA: Burgerlijke Aansprakelijkheid - de wettelijk verplichte minimumverzekering
  • mini-omnium: Hiermee ben je gedekt tegen brand, diefstal, glasbraak, natuurrampen & aanrijding met dieren.
  • omnium: Dit omvat alles van de mini-omnium + dekking voor eigen schade.
  • rechtsbijstand

Kan ik als hobbylandbouwer een rode nummerplaat (G-plaat) aanvragen?

Gebruik je een kleine tractor om hooi voor je paarden te vervoeren? Of een quad op het veld? Ook als particulier kan je een landbouwvoertuig inschrijven en verzekeren voor hobbygebruik. Van zodra je er mee op de openbare weg of op een openbaar terrein komt, ben je verplicht het voertuig in te schrijven en te verzekeren.
 

Winterprik? 6 tips om je auto winterklaar te houden

De winter is zeker nog niet voorbij en net zoals wij ons beschermen tegen de koude, kunnen onze wagens een extra dosis aandacht en verzorging gebruiken. Help je klanten om de vrieskou te slim af te zijn en om schade, bv. aan de voorruit te vermijden.

Hoe lang neem je een omniumverzekering voor je auto?

Wie een nieuwe auto koopt, overweegt vaak een omniumverzekering. Maar hoeveel jaar houd je zo’n omniumverzekering aan? 

Hoe moet je een parkeerschijf correct gebruiken?

Heel wat mensen weten niet hoe ze een parkeerschijf juist moeten gebruiken. Moet je het pijltje zetten op het uur voordat je aankwam of doordraaien naar het volgende halfuur? Met deze tips doe je het nooit meer fout.

een op de vijf jonge bestuurders rijdt maandelijks na drugsgebruik

De coronapandemie heeft een negatief effect gehad op het druggebruik achter het stuur. Vooral bij jonge bestuurders is er een stijgende trend waarneembaar in het gebruik van drugs.

Dat blijkt uit de 10de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête.
Voor deze 10de editie van de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête werd een representatief staal van 6.000 personen bevraagd.

Wat als je een auto wilt overnemen van je echtgenoot of ouder?

Wat als je een auto wilt overnemen van je echtgenoot of ouder?

Misschien is je vader overleden en wil je de auto behouden. Of jij en je partner zijn net uit elkaar en je mag de auto overnemen. Of misschien verander je van werk en wil je de auto behouden. In welke gevallen is overdracht van een voertuig zonder verkoopakte toegestaan, moet je hierop belasting betalen en kan je de auto meteen gebruiken? We leggen het je graag uit.

 

 

De verzekering beloont BOB, ook bij schade

Bob Dylan. Bob Ross. Bob Marley. Ongetwijfeld allemaal straffe BOB’s, maar onze BOB is de allerstrafste. BOB is in ons land de persoon die de verantwoorde keuze neemt om niet te drinken en te rijden. Zo brengt hij/zij iedereen veilig naar huis. 

Dat drinken en rijden niet samengaan, lijkt evident. Toch gebeuren er elke dag in België gemiddeld 12 ongevallen met een bestuurder onder invloed van alcohol, op nieuwjaarsdag gaat het gemiddeld zelfs over 26 ongevallen. Dat is 1 ongeval op 3!

Verzekeringen betalen schade vlot en snel uit

De meeste negatieve verhalen over de verzekeringssector dateren uit een periode toen de sector nog niet de huidige professionaliteit had bereikt. Maar de perceptie is helaas gebleven. Het verzekeringswezen wordt echter niet alleen strikt geregeld door Europese en nationale wetgeving, er is ook een onafhankelijke Ombudsman van de Verzekeringen actief, die zich om klachten van consumenten bekommert.

4 TIPS OM PROBLEMEN TE VOORKOMEN BIJ HET HUREN VAN EEN VOERTUIG

De zomer en uw vakantie zijn in aantocht. Bent u van plan een auto te huren tijdens uw reis? Wees dan voorzichtig, want onze ervaring als rechtsbijstandsverzekeraar leert ons dat niet altijd alles eerlijk verloopt ...

HELP, ik vind geen autoverzekering

Wanneer de toegang tot een verzekering maatschappelijk belangrijk is, zoals dat het geval is bij bijvoorbeeld de BA Autoverzekering of de schuldsaldoverzekering, richten de overheid en/of de verzekeraars een tariferingsbureau op. Soms gebeurt de oprichting binnen een wetgevend kader, soms niet.

Rijhulpsystemen voor bestuurders

Wat zijn de meest voorkomende rijhulpsystemen van auto’s (en motors) en in welke mate zijn ze wettelijk toegelaten?

Waar blijft mijn nummerplaat?

Probleem: je hebt een aanvraag tot inschrijving van een nieuwe wagen ingediend, maar je hebt de nummerplaat nog niet ontvangen. Hiervoor hoef je de DIV (Dienst voor Inschrijvingen van Voertuigen) niet te bellen, of aan te dringen bij de verzekeringsagent. Dankzij het informaticasysteem van de DIV kan iedereen online de stand raadplegen van zijn aanvraag tot inschrijving of schrapping, 24 uur op 24, 7 dagen op 7.

Autoverzekering voor senioren

Bij sommige verzekeraars is het voor 65-plussers niet aan te raden om te veranderen. Omwille van de leeftijd wordt ingeschat dat er meer kans op schadegevallen zal zijn en word je niet meer toegelaten of betaal je een veel te hoge premie. Ook al heb je door de vele rij-ervaring bewezen dat je geen brokkenmaker bent.

Wat is de vrijstelling in een autoverzekering?

U sloot een omniumverzekering af voor uw auto. Dan hebt u vast de term ‘vrijstelling’ (of ‘franchise’) horen vallen. Maar wat is een vrijstelling? Waarom passen verzekeringsmaatschappijen die toe? En hoe wordt een vrijstelling berekend? U leest het in dit artikel.

Hoe moet je een parkeerschijf correct gebruiken?

Heel wat Vlaamse steden en gemeentes hebben ‘blauwe zones’ waarin je een parkeerschijf moet leggen. Hoe moet je die precies gebruiken?

Verzekeraars gaan fraude te lijf

Volgens Assuralia gaat 3 tot 6 procent van de premies voor autoverzekeringen nu naar fraudeurs. 

Georganiseerde fraude met autopolissen kost de Belgische verzekeraars jaarlijks 120 tot 240 miljoen euro. Met een centraal beheerde schadedatabank wil de sector dat bedrag aanzienlijk verlagen.

De verzekeringsmakelaar blijft met ruime voorsprong de nummer 1 bij de consument 

Naar goede gewoonte publiceerde Assuralia haar onderzoek over het belang van de verschillende distributiekanalen voor verzekeringen in België. Uit de cijfers van 2019 blijkt dat iets meer dan de helft van de levens- en schadeverzekeringen werd afgesloten en beheerd door verzekeringsmakelaars (50,4%). De exclusieve netwerken en bankverzekeraars verwierven 29,4% marktaandeel, de directe verzekeraars 20,2% (waaronder e-commerce 0,2%). 

 

Autoverzekeringen vergelijken, dat is appels met peren vergelijken 🍏🍐

Autoverzekeringen vergelijken is dikwijls appels met peren vergelijken. Wie beter dan een verzekeringsmakelaar is hier geplaatst om dit te doen. Het loont de moeite om de verschillende marktaanbiedingen naast elkaar te leggen. Zo zorg je ervoor dat je correct verzekerd bent. Aarzel dan ook niet om contact op te nemen met een verzekeringsmakelaar.

Welke regels gelden op een openbare parking?

Je hebt een aanrijding met een andere wagen op de parking van een grootwarenhuis of bioscoop. Gelden dezelfde regels als op de openbare weg om te bepalen wie aansprakelijk is?

Roadtrip deze zomer? Enkele tips bij het huren van een auto

Een auto huren is helemaal niet moeilijk. Even het internet afspeuren en in drie klikken is het in orde. Maar waar moet je toch even op letten? Wij geven je enkele tips. 

Oldtimers moeten voortaan ook naar de autokeuring in Vlaanderen

Tot dusver waren oldtimers met een O-kentekenplaat vrijgesteld van periodieke keuring en moesten ze enkel bij inschrijving gekeurd worden.

Rijbewijs halen wordt vanaf 1 juli opnieuw moeilijker

Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. Dat is het gevolg van een beslissing van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (NVA).

Hoe vul je best een ongevalsaangifte in?

Een ongeval is vlug gebeurd. Meer nog, een ongeval komt zelden alleen. Voorkom dat er nog fouten gebeuren. 

Belg verkiest verzekeringsmakelaar om verzekering af te sluiten

Uit onderzoek van Assuralia blijkt dat de Belg nog steeds verkiest om zijn
verzekering via een verzekeringsmakelaar af te sluiten.

Groepsaankoop autoverzekering

Het is tegenwoordig schering en inslag : ‘Groepsaankopen’.

Het is niet altijd feest als BOB rijdt

Tijdens een avondje uit werd nogal veel gedronken en een vriend die geen alcohol dronk stelt voor om ons naar huis te rijden in mijn wagen.

Ontdek de 3 top momenten om te besparen op je autoverzekering!

Verzekeringsmaatschappijen gebruiken bepaalde parameters om het tarief van uw autoverzekering te bepalen, parameters die zijn afgeleid uit de schadestatistieken.

De prijs van BA-autoverzekering kan aardig verschillen

Hoe komt dit? We bekijken hoe de verschillende verzekeringsmaatschappijen de premie voor jouw autoverzekering berekenen.

Jouw rijkunsten en je bonus-malus

Tot 1 januari 2004 kenden we in België het wettelijk verplichte systeem van de bonus-malusschaal om de premie van uw autoverzekering te bepalen.

Ik wil mijn verzekeringscontract opzeggen: hoe en wanneer?

De wet bepaalt dat de duur van een verzekeringsovereenkomst, behoudens uitzonderingen, niet langer mag zijn dan één jaar en dat deze overeenkomst telkens met een jaar stilzwijgend wordt verlengd.