Een voordeliger tarief autoverzekering, ook voor U !

Verzekeringsmaatschappijen gebruiken bepaalde parameters om het tarief van uw autoverzekering te bepalen, parameters die zijn afgeleid uit de schadestatistieken (het risico dat u een ongeval kan veroorzaken).

Het is dus belangrijk voor u als bestuurder te weten wat de scharniermomenten zijn om uw premie autoverzekering te gaan bekijken om alzo de voordeligste te kunnen uitkiezen.

 1. Leeftijd

  Hebt u de leeftijd van 26 tot 30 jaar bereikt, dit is de maatstaf die de meeste verzekeringsmaatschappijen gebruiken om uw tarief te bepalen, dan hebt u er baat bij om uw tarief te gaan herbekijken om niet langer beschouwd te worden als jongere en onervaren bestuurder met een hoger tarief als gevolg.

 2. Woonplaats

  Verzekeringnemers die in Brussel wonen betalen méér voor hun autoverzekering dan mensen die op het platteland wonen, dus bij verhuis steeds uw autoverzekeringspremie checken.

 3. 5 jaar schadevrij

  Als u 5 jaar geen ongeval in fout hebt veroorzaakt hebt u wellicht ook recht op een lagere autoverzekeringspremie, dus ook zeker even checken.

 4. Mijn wagen wordt 4 jaar

  Dan is de waarde van de wagen in die mate gedaald, dat u zich moet afvragen of het nog nuttig is om die full-omnium te gaan verzekeren. Een mini-omniumverzekering zal hier wellicht aangewezen zijn (het verschil met een full-omnium is dat hier de eigen schade bij ongeval in fout niet is gedekt)  Het premieverschil kan echter aardig oplopen als u weet dat een full-omniumverzekering meestal driemaal duurder is dan de verplichte BA-verzekering.

  Kortom, regelmatig eens praten met uw verzekeringsmakelaar en vooral op bovenstaande scharniermomenten kan u een aardige besparing opleveren!