Wie vanaf 1 juli zijn autorijbewijs haalt, moet zes maanden later verplicht terug naar de rijles. Dat is het gevolg van een beslissing van Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (NVA).

Omdat beginnende autobestuurders nog altijd de grootste risicogroep vormen in de ongevallenstatistieken wil de Vlaamse regering de rijopleiding nog verder verstrengen/verbeteren. Afgelopen jaar al nam de regering verschillende maatregelen met het oog op de veiligheid van de beginnende- en andere bestuurders. Vanaf 1 juli 2018 zal het sluitstuk van die maatregelen in werking treden via het zogenaamde 'terugkommoment'.

Zes maanden na het behalen van hun rijbewijs zullen nieuwe bestuurders daarom verplicht terug een halve dag les moeten volgen. “Op dat moment krijgt de beginnende bestuurder drie maanden de tijd om het moment bij te wonen”, zegt Vlaams mobiliteitsminister Ben Weyts (NVA). Opmerkelijk detail is dat de maatregel enkel geldt voor wie in Vlaanderen woont. Wie overigens niet terugkeert, riskeert een boete van maar liefst 4.000 euro.

Bron: http://www.autofans.be/nieuws/overheid/38841-rijbewijs-halen-wordt-vanaf-1-juli-opnieuw-moeilijker

 

 

Je premie herberekenen is wel nog altijd even gemakkelijk