Het is tegenwoordig schering en inslag : ‘Groepsaankopen’. Dit is niet het kopen van een voetbalclub, of een popband. Maar wel zoveel mogelijk consumenten verzamelen die samen producten en diensten aankopen. Zo kunnen de scherpste prijzen bedongen worden. Ook in Vlaanderen worden steeds vaker groepsaankopen georganiseerd. Vorig jaar veranderden zo’n 524.000 Vlaamse gezinnen van energieleverancier, de helft deed dat via een groepsaankoop.

Geschiedenis

In China bestaat een soortgelijk internetverschijnsel onder de naam Tuanou, de consumenten gaan daar samen naar de winkel om korting te bedingen. Bij ons werden inkoopacties voornamelijk mogelijk gemaakt door de vereniging van consumenten via internet. De eerste grote inkoopacties werden in Nederland en België op internetfora gehouden (Tweakers.net). De beheerders van die site beslisten in 2003 om deze acties niet langer toe te laten op het forum. Verschillende initiatieven zijn daarna ontplooid door andere partijen.

Hoe zit een groepsaankoop in elkaar

Een groepsaankoop is een initiatief waarbij iedereen zich vrijblijvend kan aansluiten. Er zijn groepsaankopen die behalve de laagste prijs, belang hechten aan dienstverlening of groene stroom. Er wordt een soort veiling georganiseerd waarvoor de leveranciers worden uitgenodigd om hun beste voorstel te doen. Nadien krijg je dan een persoonlijk voorstel voor een eenjarig contract bij de winnende leverancier.

Voordelen van een groepsaankoop

Eendracht maakt macht. Doordat de leverancier een hoop nieuwe klanten in één keer binnenrijft, betaal jij een lagere prijs. Het is eenvoudig om je in te schrijven. Eens je het aanbod hebt aanvaard, wordt de opzeg en overdracht van je contract door de organisatoren van de groepsaankoop afgehandeld. Lekker makkelijk. 

Nadelen van een groepsaankoop

Een groepsaankoop is niet altijd de goedkoopste oplossing. De organisatoren gaan bij een prijsberekening uit van een gemiddeld gebruik. Het bod is ook altijd een momentopname.Een bod kan marktgevoelig zijn. Niet elke leverancier doet ook mee aan de groepsaankoop, zo krijg je niet altijd een correct overzicht van de gangbare prijzen.

Conclusie

Deelnemen aan een groepsaankoop lijkt op het eerste zicht voordelig, maar informeer u goed vooraleer een aanbod te aanvaarden. Een lage prijs is één iets, maar een goede service ook! Flexur BVBA combineert graag beiden. Ook wij kunnen via een groepsaankoop autoverzekering de beste prijs zoeken. We nodigen je graag uit om je autoverzekering te herberekenen en het voordeligste tarief uit de brand te slepen.

Concreet :

  1. Iedereen kan intekenen tot 31/01/2018
  2. Op 01/02/2018 sluiten we de groepsaankoop af en zoeken wij de beste korting.
  3. Vanaf 01/03/2018 sturen we via mail het beste aanbod
  4. Indien je akkoord gaat met het aanbod dan helpen we je om zonder zorgen over te stappen en minder te betalen voor jouw autoverzekering.

https://www.groepsaankoop-autoverzekering.be/