Neem je een hond in huis? Dan heb je vast op voorhand alles goed uitgedacht en voorbereid. Je hebt alles in huis gehaald: manden, kussens, leiband, verzorgingsproducten, … het nieuwste lid van de familie komt niks tekort. Maar heb je ook aan een verzekering gedacht? En welke verzekering heb je dan nodig met een hond in huis?

Waarom heb ik een verzekering nodig met een hond in huis?

Een hond kan onverwacht reageren. Hoe lief, zachtaardig of goed getraind hij ook is. Een jogger die voorbijloopt, het zoontje van de buren of vrienden dat met de hond speelt, een vriend die op bezoek is en de hond wil aaien of je hond die zich lostrekt tijdens een wandeling en op een andere hond af loopt, … Het zijn typische situaties waarin honden weleens durven bijten. Materiële schade als een kapotte broek, trui of schoen is vaak nog het minste. Maar een hondenbeet moet je goed laten verzorgen. En naargelang de ernst van de verwondingen, kunnen de medische kosten hoog oplopen. Om die kosten op te vangen neem je best een verzekering.

Maar ook in andere situaties dan een hondenbeet beschermt een verzekering je tegen de financiële gevolgen van schade door je hond. Breekt je hond los en richt hij een echte ravage aan in de tuin van de buren? Of loopt je hond de straat op en moet een bestuurder van een auto uitwijken en rijdt hij daardoor tegen een geparkeerde auto? Ook dan kun je een beroep doen op een verzekering.

Moet ik een hondenverzekering of huisdierenverzekering nemen om schade aan derden te verzekeren?

Je hoeft geen speciale hondenverzekering of huisdierenverzekering te nemen. Een familiale verzekering is voldoende om je te beschermen tegen de financiële gevolgen van een hondenbeet of andere schade. Die familiale verzekering betaalt dan voor de schade die je hond heeft veroorzaakt aan iets of iemand anders dan jezelf of je familie.

sfeerfoto hondDe familiale verzekering verzekert tal van huisdieren: honden, katten, paarden, …

Ben je geen hondenliefhebber? Maar heb je wel een hart voor katten of papegaaien? Ook dan hoef  je geen aparte verzekering te nemen. Met een familiale verzekering ben je ook voor andere  huisdieren goed verzekerd. Want ook katten kunnen uithalen of spullen van iemand anders  beschadigen. Je familiale verzekering verzekert vaak niet enkel de typische huisdieren, ook voor  schade veroorzaakt door kippeneenden, schapen, varkens, … betaalt de familiale verzekering  soms.   Wist je dat je zelfs paarden mee kunt verzekeren? Want ook paarden kunnen een  voorbijganger of andere paarden bijten of uitbreken uit de wei. En bij zo’n dieren kan de schade  groot zijn. 

Als je huisdieren hebt, is een familiale verzekering dus een echte must. Het beschermt je tegen kosten die heel hoog kunnen oplopen wanneer je dier schade veroorzaakt aan derden.

 

 

bron: https://www.baloise.be/nl/blogs/huisdier-verzekeren.html