groepsverzekering_premievergelijken.be

 

U hebt een groepsverzekering waarvan de volledige premie of een gedeelte ervan wordt betaald door uw werkgever? Bekijk goed de waarborgen die in uw polis vermeld staan!

 

Contracten afgesloten vóór 1990 zijn praktisch altijd verzekeringscontracten van het klassieke type (de waarborgen zijn afhankelijk van de sterftetabellen), meestal van het type UKZT (uitgesteld kapitaal zonder tegenverzekering) of UKMT (uitgesteld kapitaal met tegenverzekering). In het geval van een type UKZT betekent dit dat je bij overlijden voor einddatum contract (of uw pensioendatum) niets krijgt! In het geval van UKMT krijg je minstens de betaalde premies uitbetaald.

 

Sedert 1990 deden de ‘universal life’ producten hun intrede binnen de wereld van de levensverzekering, zowel tak 21 (met een gewaarborgd rendement en/of intrestvoet) als tak 23 (met onderliggende aandelen en dus zonder gewaarborgd rendement).

 

Geraak je er zelf niet wijs uit? Laat contract(en) nakijken door jouw makelaar om voor jou perfect te kunnen aangeven wat de waarborgen zijn bij oppensioenstelling of bij voortijdig overlijden.