Hier kun je in enkele seconden je fietsverzekering berekenen. We hebben volgende verzekeringen:

  • BA Fiets
  • Lichamelijke Ongevallen Fietser
  • Rechstbijstand Fiets
  • Omnium Fiets (diefstal & materiële schade)

Voor alle soorten fietsen: een elektrische fiets, een stadsfiets, een koersfiets, een driewieler, een bakfiets en een mountainbike.

Verzeker je fiets tegen diefstal & materiële schade. Je krijgt er technische & mechanische bijstand (ongeval, lekke band) bovenop!

  • Geen auto- of brandverzekering nodig
  • Volledig vrijblijvende simulatie
  • Bereikbaar via telefoon en e-mail of op afspraak
  • Wij komen graag bij u langs en regelen een vlotte overstap

Elektrische steps verboden voor jongeren onder de 16 jaar

De ministers van Mobiliteit van de verschillende regeringen zijn het eens geraakt over regels voor het gebruik van e-steps, monowheels, hoverboards, segways,... om de verkeersveiligheid te verhogen. Zo komt er een verbod voor min 16-jarigen en mogen gebruikers er niet langer mee op de stoep rijden.

Is fietsen stelen nog altijd een nationale sport?

In augustus 2020 kondigden we aan te stoppen met diefstalverzekeringen voor fietsen die buiten worden geparkeerd in Brussel. Onze cijfers spraken boekdelen: 13% van onze verzekerden woonde in Brussel, 7 diefstallen op 10 gebeurden in Brussel.

De beste fietsendrager kiezen

Tijdens de lockdowns heeft de fiets enorm aan populariteit. Waarom dan niet de (elektrische) fietsen meenemen als je met de auto op reis gaat? Maar hoe doe je dat concreet? En lukt dat ook met elektrische fietsen?

Ga je met een speed pedelec de baan op? Check eerst onze tips:

Rijd jij sinds kort met een speed pedelec of ben je van plan om je er een aan te schaffen? Zorg dan dat je goed op de hoogte bent van alle verplichtingen en voorwaarden. In onderstaande checklist geven we je alvast belangrijke informatie mee zodat je weet waarop je moet letten als je er met de speed pedelec op uit trekt.

De fietsvergoeding, een goede motivator?

De fietsvergoeding maakt werknemers warm om met de fiets naar het werk te gaan. Niet alleen is het goed voor het milieu, het bevordert je gezondheid en vermindert je stress. En voor de werkgever is het aanbieden van de fietsvergoeding (fiscaal) aantrekkelijk.