Vertrek je binnenkort op reis? Zorg dat schade en pech gedekt zijn door een reisbijstand.

Er zijn 2 mogelijkheden:

  • een verzekering voor één reis
  • of een verzekering voor een volledig jaar die al je reizen dekt.

De keuzen is afhankelijk van hoeveel je reist.

Tijdelijke reisbijstand

Ideaal om met een gerust gemoed te vertrekken op je city trip, ski-vakantie of autovakantie in Europa of daarbuiten.

Je sluit al een reisbijstandverzekering af vanaf € 6!

Klik hier om reisbijstand af te sluiten voor één reis.

 

Jaarlijkse reisbijstand

Ga je meer dan één keer op reis per jaar? Koppel dan je verzekeringen en bespaar fors op je premie! Er is al een verzekering vanaf € 50!

Klik hier om een volledig jaar gedekt te zijn voor al je reizen.

 

Een aparte reisverzekering of een kredietkaart: welke keuze?

Samenvattend is het belangrijk om voorafgaand aan uw reis de garanties en verzekeringen van uw kredietkaart na te gaan. Als deze niet voldoende blijken te zijn is het verstandig om een afzonderlijke reisverzekering af te sluiten.

Skiongelukken tijdens de krokusvakantie 2022

Van vrijdag 25 februari tot en met donderdag 3 maart opende Europ Assistance in totaal 198 medische skidossiers in de Alpenlanden, wat een toename van 34% betekent t.o.v. dezelfde periode in 2020. Dit jaar werden 16% van de geblesseerden in het ziekenhuis opgenomen (t.o.v. 12% in 2020 en 10% in 2019).
De skiongelukken deden zich hoofdzakelijk voor in Frankrijk (48%), Oostenrijk (29%), Italië (12%), Zwitserland (11%).

Ben ik goed verzekerd op reis?

Bij het plannen van een vakantie denkt men niet automatisch aan een reisverzekering. Je wil zonder stress en ontspannen op vakantie vertrekken. Nochtans gebeurt het onvoorziene snel. Het onvoorziene kan gebeuren net vóór je vertrek waardoor je alles moeten afzeggen of onder weg of tijdens de reis. Je staat niet altijd stil bij het risico op motorpech of een ongeval tijdens de reis. Voorkomen is beter dan genezen en daarvoor dient een reisverzekering.

Mag ik reizen naar het buitenland (COVID)?

Het reisverbod voor niet-essentiële reizen binnen de Europese Unie is opgeheven sinds 19 april. Reizen is dus opnieuw mogelijk, maar wordt wel nog steeds afgeraden. We raden klanten aan om steeds het reisadvies van de FOD Buitenlandse Zaken voor hun bestemming te raadplegen.

 

Luchtvaartmaatschappij of touroperator failliet: wat nu?

Air Berlijn, Niki, Air Monarch, Wow, Thomas Cook …
Ongelukkige vliegtuigpassagiers worden elk jaar geconfronteerd met het plotselinge faillissement van hun luchtvaartmaatschappij of touroperator. Ze zien hun vakantiedromen in rook opgaan voordat ze de kans kregen om te vertrekken. Anderen zitten vast op hun vakantieoord, zonder alternatief voor hun terugkeer.

Wat zijn hun rechten? Maken ze kans op de terugbetaling van hun vliegtickets?

Hoe en waar een visum, ESTA of eTA aanvragen?

Iedereen droomt wel eens om naar de andere kant van wereld te kunnen reizen, onbekende steden te ontdekken of exotische culturen te leren kennen. In dat geval, en indien er geen sanitaire crisis in de weg staat, is het wel belangrijk om tijdig na te gaan of alle reisdocumenten in orde zijn.

Is uw paspoort (reispas) nog lang genoeg geldig?
Hebt u een reisvisum, ESTA of eTA nodig voor die bestemming?
Zijn er verplichte vaccinaties?
Nuttige tips nodig om met een gerust hart te vertrekken?

Europ Assistance lanceert de IT-bijstand “Safe & Connected”

Tegenwoordig is iedereen immers verbonden, altijd en overal.
In contact blijven met de ouders, de kinderen, vrienden via digitale weg is enorm belangrijk. Afstandsonderwijs is voor veel studenten de norm geworden. Vandaag gebruiken heel wat mensen hun eigen computer of laptop, maar kunnen ze geen beroep doen op IT-ondersteuning indien ze vragen of ernstige problemen hebben. Voor velen was de overgang naar deze nieuwe levenswijze niet eenvoudig. Telewerken zal voor velen de nieuwe norm blijven, ook na de lockdownperiode.