Brandverzekering

Bereken je premie voor een brandverzekering als eigenaar & als huurder!

 

Premievergelijken biedt:

  • een volledig vrijblijvende simulatie;
  • een verzekeraar uit jouw buurt die bereikbaar is via mail en telefoon;
  • een vlotte overstap via een afspraak op kantoor of bij jou thuis.

Brandverzekering

 

 

 

 

Meer info over deze verzekering

VEILIG VERWARMEN MET VUUR!

Aangezien alsmaar hogere elektriciteits-, olie- en gasprijzen worden bereikt, zijn steeds meer gezinnen op zoek naar alternatieve manieren om hun huis te verwarmen en wenden zij zich tot alternatieven zoals houtkachels, pelletkachels en open haarden. Hout en houtproducten staan weer in de spotlights, maar deze ouderwetse verwarmingsmethoden zijn niet vrij van brandgevaar. Bij het kiezen van alternatieve verwarmingsmethoden moeten we een paar door de ouderen welbekende veiligheidsprincipes in gedachten houden. De rol van de schoorsteen is essentieel: een goede trek en regelmatig vegen zijn onontbeerlijk.

Verantwoordelijkheid en storm

Mensen vragen zich wel vaker af wie er verantwoordelijk is voor storm. Is dat soort natuurfenomeen geen overmacht voor de mens?

Een overmacht zou betekenen dat de mensen in de onmogelijkheid verkeren om iets te doen tegen dit fenomeen EN dat de schade door die storm op geen manier kan toegerekend worden aan iemand.

Storm Eunice op komst

Nog geen 48 uur na storm Dudley raast Eunice straks over ons land. Het KMI kondigde voor de provincies West- en Oost-Vlaanderen en Antwerpen code oranje af. We mogen ons verwachten aan rukwinden tot 140 km/u met een kracht van 10 Beaufort.

4 redenen om je verwarmingsketel te vervangen in de lente of in de zomer

Zijn er seizoenen die beter geschikt zijn dan andere om je verwarmingsketel te vervangen? Het antwoord is overduidelijk ja! In de lente en in de zomer. We leggen uit waarom.

Energieverslinders in je woning opsporen en je verbruik verminderen

Heel wat toestellen in een woning zijn echte energieverslinders. Maar welke precies? En hoe laat je ze minder verbruiken en verlaag je meteen ook je energiefactuur? Je verwarming is de grootste slokop!

Waarom komen verzekeraars niet tussen bij schade door droogte?

Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open VLD) werkt met de verzekeringssector aan een oplossing voor mensen van wie de woning beschadigd is geraakt als gevolg van een inkrimpende bodem, maar met die schade niet terechtkunnen bij hun verzekeraar. 

Korting op je brandverzekering dankzij rookmelders?

Rookmelders kunnen levens redden. Sinds begin 2020 zijn ze trouwens verplicht in alle woningen. Bovendien leveren ze je mogelijk een korting op je brandverzekering op.

Vonken in de badkamer, beter voorkomen dan blussen

Brand in je badkamer en bijgevolg in je woning kan verschrikkelijke gevolgen hebben. Denk maar aan de grote materiële schade om nog maar te zwijgen van de emotionele ravage. Hoe je het ook draait of keert, een brand is beter te voorkomen dan te blussen. In dit artikel geven we alvast enkele tips om brand, specifiek in je badkamer, te voorkomen zonder dat het je een cent kost.

Rookmelders worden verplicht

Rookmelders zijn vanaf 1 januari wettelijk verplicht in elke Vlaamse woning. Om ons aan te sporen om ten laatste tegen Nieuwjaar onze huizen te voorzien van die luid bliepende toestelletjes, lanceert de brandweer een campagne die voor één keer niet wil choqueren maar op een positieve manier wil informeren over het nut van rookmelders. Maar welke rookmelders moet u nu kopen en waar moet u ze ophangen?

Ik ben huurder en dus verantwoordelijk voor… Mijn huurdersaansprakelijkheid

Bij een schadegeval dat ontstaat in een pand of het gedeelte van dit pand (bijvoorbeeld de garage) dat u huurt, is er volgens het burgerlijk wetboek altijd het vermoeden dat u als huurder in de fout bent gegaan.

Komt mijn brandverzekering tussen bij schoorsteenbrand of slecht onderhouden installatie?

Het regelmatig onderhoud van uw verwarming is verplicht voor particulieren en bedrijven.

De brand- of woningverzekering, niet verplicht maar ten stelligste aanbevolen

Als eigenaar van een gebouw of als huurder van een gebouw (dan bent u toch de eigenaar van uw inboedel), is het ten zeerste aanbevolen om uw vermogen te beschermen tegen een ongeluk of de grillen van de natuur.